GPU یکی از قسمت های بسیار مهم از یک تبلت یا گوشی اندرویدی است. شاید شما هم یکی از کاربران گوشی یا تبلت های اندرویدی جدید باشید ولی با نام این قطعه همچنان آشنا نشده باشید.
ما در این مقاله سعی داریم شما را با این قطعه مهم اشنا و برخی ناشناخته ها درباره آن را برایتان روشن کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید:
GPU چیست ؟
GPU بر گرفته از نام لاتین Graphics Processing Until به معنای پردازنده گرافیکی می باشد. با این تعریف شاید موضوع کمی برایتان روشن شده باشد. این بخش به طور خاص وظیفه پردازش عملیات گرافیکی در گوشی هوشمند یا تبلت شما را بر عهده دارد.
یکی از مهمترین کاربردهای آن، برداشتن بار پردازش از دوش CPU (پردازنده اصلی) در هنگام ران کردن بازی ها و اپلیکیشن های 3 بعدی است که این امر در نهایت منجر به بالا رفتن سرعت گوشی یا تبلت و عملکرد بهتر آن کمک می کند درعین حال که از هنگ کردن و توقف در عین بازی یا کار با اپلیکیشن های گرافیکی جلوگیری می کند.
برای مثال یک بازی تیر اندازی را در گوشی هوشمند خود تصور کنید. در عین بازی تقسیم وظایف بین GPU و CPU به این ترتیب خواهد بود که ایجاد بخش های گرافیکی ، متن ها و رنگ های بازی را GPU و بخش های مربوط به هوش مصنوعی و محاسباتی را CPU عهده دار خواهد بود.
GPU چگونه کار می کند ؟
برخلاف پردازنده اصلی که تنها از چند هسته با سرعت بسیار زیاد ساخته شده است، GPU از چندین هسته ولی با سرعت پایین تشکیل می شود. این هسته ها به طور عمده روی 2 فعالیت متمرکز هستند : پردازش نقاط و رئوس و پردازش پیکسل ها.
حاصل پردازش نقاط و رئوس مشاهده اجسام گرافیکی به صورت عمیق تر و درک فضای 3 بعدی بازی ها یا فیلم ها.
حاصل پردازش پیکسلی را هم می توان در مشاهده لایه لایه ای صحنه ها و جلوه های ویژه در جهت واقعی به نظر آمدن آنها مشاهده کرد.
پس از پردازش دو قسمت بالا، نتیجه به صفحه نمایش گوشی هوشمند یا تبلت شما فرستاده می شود. در زمان انجام یک بازی ،پروسه بیان شده بی وقفه در دستگاه هوشمند شما در حال اجراست آن هم میلیون ها بار در یک ثانیه!
منبع: سایت آی نیوز
اینتل نسل پنجم پردانده های Broadwell را راهی بازار می کند
اینتل اعلان کرده که نسل پنجم پردازنده های هسته اش که پیش از این به Broadwell شناخته شده بودند، و نیز پردازنده اتم جدیدش وارد بازار شده اند.
تقریبا هر سال یک بار، اینتل یا پردازنده های x86 موجودش را کوچک تر می کند تا کارامدتر شوند، یا اینکه معماری آن ها را به کل تغییر می دهد. پردازنده های نسل پنجم جدید از جمله تغییرات نوع اول هستند، که استاندارد تولید پردازنده ها را به 14 نانومتر کاهش داده است. این برای کاربران رایانه ها چه معنی دارد؟ پردازنده هایی که کار مشابه یا بهتر از آن انجام می دهند، برق کمتری مصرف می کنند، عمر باتری بیشتری دارند، و رایانه ها کم صدا تر بوده و کمتر داغ می شوند.
نسل قبلی پردازنده های هسته اینتل، پرچم برافراشته محصولات اینتل بودند چرا که با 8 ساعت عمر باتری به عنوان یک استاندارد شروع می کردند و در مدل های کارامدتر تا 15 ساعت می رسیدند. پردازنده های نسل بعد، از همان قرارداد نام گذاری پیروی می کنند، که به ترتیب قیمت/عملکرد عبارتند از: Celeron، Pentium، Core i3، Core i5، و Core i7.
در سال میلادی آینده شاهد کارت گرافیک های 5500 و 6000 اینتل، کارت گرافیک 6100 در لپ تاپ های جدید، محیط کارهای موبایلی، رایانه های کوچک، و سیستم های رومیزی همه کاره خواهید بود. اینتل به دنبال سازگاری کارت گرافیک هایش با DirectX 12، OpenGL 4.3 و OpenCL 2.0 است. این سیستم ها کیفیت تصویر 4K UHD را حمایت خواهند کرد. اینتل ادعا کرده که مصرف برق کمتر این پردازنده ها به معنای دست کم یک ساعت عمر باتری بیشتر نسبت به پردازنده های نسل چهارم است.
اینتل همچنین با طراحان رابط کاربری مشارکت کرده تا کنترل های حرکت و صدای استاندارد شده را برای رایانه های جدید به ارمغان آورد. ممکن است در سال های آینده افراد بیشتری را ببینید که برای گوشی ها و لپ تاپ هایشان ادا در می آورند و با آن ها صحبت می کنند. دیگر بهبودها برای کاربران شامل آداپتورهای WiDi کوچکتر و ارزان تر، شبکه وایرلس گیگابیت، و سیستم های ورود کاربر بهبود یافته که نیاز به کلمه عبور ندارند می شود.
هچنین پردازنده های جدید اتم که برای تبلت های ویندوز و اندروید ساخته شده اند موجود خواهند بود.
طراحی خوش دست با کاربری ضعیف
تبلت های Lenovo به خاطر طراحی های ابتکاریشان که عملکرد روزمره تبلت را در نظر می گیرد، شناخته شده اند. تبلت یوگا 2 میخ اول را محکم می زند اما تقریباً در تمام جنبه های دیگر ناامید کننده است.
در حالی که اکثر سازندگان سرگرم ساخت صفحاتی به نازکی تیغ و سبکی پر هستند، Lenovo رویکردی تجربی تر پیش گرفته است. بهترین ویژگی آن، پایه در نظر گرفته شده برای آن است که بدون شک برای فعالیت هایی همچون تماشای ویدئو، بازی کردن و پاسخ به ایمیل ها مناسب است.
با این حال طراحی خوب تنها تا همین جا پیش می رود. یوگا 2 یک رابط کاربری ساده دارد که تجربه اندروید را بیش از حد ساده می کند و برخی از تنظیماتی که این سیستم عامل به خاطر آن ها شناخته شده، حذف می کند. ساخت منحصر به فرد تبلت نمی تواند این نقص را لاپوشانی کند، و عملکرد ضعیف آن نیز چیزی را عوض نمی کند. با این اوصاف توصیه کردن این تبلت کار دشواری است.
طراحی
طراحی یوگا 2 مشابه طراحی های سال گذشته است. این تبلت که در دو سایز 8 و 10 اینچی عرضه می شود، قابی آلومینیومی دارد که به پایه نقره ای در پایین منتهی می شود. لبه گرد محل قرارگیری بلندگوهای جلو و در قسمت عقب، پایه روی دستگاه است.
بازکردن پایه نسبت به مدل های قبلی راحت تر است و در زاویه 90 درجه قفل می شود؛ اگرچه خودتان می توانید آن را به دلخواه تغییر دهید. همچنین یک سوراخ کوچک در وسط دارد که اگر از آن دسته افرادی باشید که تبلتتان را آویزان می کنید، برایتان مناسب است.
در لبه سمت چپ دکمه روشن کردن دستگاه، به همراه یک پورت micro-USB و کلیدهای تنظیم بلندی صدا وجود دارد. پورت هدفون در سمت مقابل و لبه راستی است.
به واسطه لبه گرد آن، در دست گرفتنش در حالت عمودی راحت است. نگهداشتن آن به صورت افقی کمی دردسر دارد، باید آن را از زیر بگیرید و ممکن است دستتان به دکمه خاموش و روشن بخورد.
ویژگی ها
به جای اینکه میانبرهایی از برنامه هایتان را در یک مکان و به طور ساماندهی شده داشته باشید، همه روی صفحه خانه قرار گرفته اند. می توانید آن ها را در پوشه هایی قرار دهید یا اینکه تعیین کنید در کدام صفحه باشند. با این حال نظم دادن به همه چیز زمانبر است.
یوگا 2 قابلیت کار با چند پنجره به طور همزمان دارد که برای تبلتی نسبتاً ساده، ویژگی خوبی است. تمام برنامه ها این قابلیت را نمی دهند؛ اما مرورگر کروم یکی از سودمندترین آن هاست.
در یک حرکت عجیب، پنل هشدارها و تنظیمات سریع از هم جدا شده اند. با swipe کردن از بالا به پایین هشدارها و از پایین به بالا تنظیمات ظاهر می شود. این یکی از تغییراتی است که قرار بوده کارها را ساده تر کند اما ما آن را سودمندتر از حالت قبلی نیافتیم.
پوسته لخت و طراحی مینیمال، ظرافتی را که می توانست تجربه اندروید در چنین دستگاهی خوش ساخت را ارتقا دهد، کم دارد. شاید ما فکر قدیمی داشته باشیم که به دنبال مرتب سازی الفبایی برنامه ها هستیم؛ اما نبود چنین امکانی و نیز بسیاری از امکانات دیگر از سیستم عامل قابل تنظیم اندروید ناامید کننده است.
سخت افزار
یوگا 2 با اندروید kitkat نسخه 4.4 کار می کند و پردازنده چهارهسته ای اینتل 1.3GHz و 2 گیگابایت رم دارد. 16 گیگ حافظه داخلی دارد که با کارت microSD تا 64 گیگ قابل افزایش است.
عملکرد
عملکرد برای کارهای ساده بسیار سریع و روان بود، اما تبلت یوگا 2 از جنبه های عملکردی بسیاری رنج می برد. صفحه لمسی به کندی به ضربات پاسخ می دهد و مشکلات هنگ کردن برنامه ها و اتصال وای فای نیز وجود دارد. این اتفاقات به طور تصادفی رخ می دهد و نمی توان دلیل خاصی برای آن پیدا کرد.
بازی های سنگین حتی با وجود برنامه های در حال اجرای زیاد در پس زمینه، سریع اجرا می شوند، و پس از اجرا به راحتی کار می کنند. بزرگترین معضل برای بازی کردن، طراحی جایگزین تبلت است. برای بازی هایی که نیاز به در دست گرفتن تبلت دارند، یوگا 2 خوب در دست نمی نشیند. طراحی تبلت -و پایه- بیشتر برای برنامه های ساده که نیاز به در دست گرفتن ندارند، مناسب است.
صفحه لمسی 10 اینچی وضوح 1920 در 1200 پیکسل دارد و به اندازه کافی رنگارنگ و روشن است؛ اما شفافیت مناسبی ندارد. متن ها وضوح کافی را ندارند، اگرچه کیفیت بر حسب اینکه در وب هستید یا در یک برنامه، متغیر است. برعکس پیکسل ها، کلمات هنوز قابل خواندن هستند.
یک دوربین 8 مگاپیکسلی در کنار دکمه خاموش/روشن وجود دارد که عکس های رنگ و رو رفته می گیرد. یک گزینه فوکوس دستی دارد اما عکس ها شفاف نمی شوند. دوربین 1.6 مگاپیکسلی درجلو نیز سلفی هایی با کیفیت مشابه می گیرد.
لنووو در به کارگذاری بلندگوهای قوی در محصولاتش معروف است. یوگا 2 نیز با دو بلندگوی رو به جلو که صدای خوبی دارند، از این سنت پیروی می کند. عمر باتری نیز بسیار بالاست. با شارژ کامل، دو روز طول می کشد تا استفاده های معمولی و سنگین شارژ آن را خالی کند. بعد از زمان زیادی بازی کردن و نمایش ویدئو، باتری همیشه بیش از آن چه فکر می کنید است.
جمع بندی
تبلت یوگا 2 چیزی را عرضه می کند که از لنووو انتظار داشتیم: طراحی خوب و کاربری بسیار ضعیف. لنووو نوعی سادگی در اندروید را به تبلت هایش می کشاند که لزوماً خوشایند نیست، اما ظاهر ساده اش می تواند برای کاربران جدید جالب باشد. با این حال هر کسی که با اندروید آشنا باشد از حذف بسیاری از امکانات آن در این تبلت نا امید خواهد شد.
منبع: سایت آی نیوز
فکر می کنید سیستم مک شما نیاز به آنتی ویروس ندارد؟ به پیشنهاد ما توجه کنید، سرتان را از برف بیرون بیاورید و از خود مراقبت کنید. اگر چه ویروس ها در OS X کمتر از ویندوز هستند اما از طرف دیگر محبوبیت روزافزون این پلتفرم به معنای جلب توجه هکرها به آن است.
و اینکه حفاظت از سیستمتان زیاد خرج بر نمی دارد؛ 4 تا از 5 برنامه زیر کاملا رایگان هستند.
Sophos Antivirus
یک برنامه آنتی ویروس ادراکی که نه تنها از ویروس ها جلوگیری می کند، بلکه شما را از شر چیزهای بدردنخور ویندوزی که ممکن است از این ور و آن ور جمع شده باشد خلاص می کند. زمانی که آن را نصب کنید بی سر و صدا به کارش ادامه خواهد داد و گزینه های اسکن در زمان دسترسی، در زمان تقاضا و زمانبندی شده را دارید.
AVG Antivirus
یک آنتی ویروس قدرتمند با استفاده ساده که همیشه فعال است، در زمینه کار می کند و شما را از تهدیدهای تازه و قدیمی محافظت می کند.
Avast Free
یک آنتی ویروس سبک و قدرتمند که نه تنها فایل های سیستمی شما را اسکن می کند بلکه ایمیل ها و وبگردی شما را نیز ایمن نگه می دارد.
ClamXav
یک آنتی ویروس رایگان و کدباز برای مک که در مقابل تهدیدهای OS X و ویندوز محافظت می کند.
Intego X8
تنها محصول تجاری این لیست که البته ارزش ذکر کردن دارد چرا که ویژگی هایی ارائه می کند که نرم افزارهای رایگان ارائه نمی کند، مثل فایروال و کنترل کودکان.